Sølvtrans booker to nye brønnbåter spesialisert for smoltfrakt

Nyheter
0

Sølvtrans har kontrahert to nye batteri hybride brønnbåter på 3.000 kubikkmeter fra Aas Mekaniske på Vestnes, spesialisert for transport av smolt.  

– Kundene våre krever fartøy som ivaretar god fiskevelferd med effektive og skånsomme fiskehåndteringssystemer, samt lavest mulig miljø – og klimaavtrykk. Jeg er stolt over å kunne meddele at vi nå har investert i to nye «state of the art» batteri hybrid brønnbåter spesialisert for transport av smolt, sier Robin Halsebakk, daglig leder i Sølvtrans, i en pressemelding.

– Fartøyet er utstyrt for å gi smolten den beste start i sjø gjennom Sølvtrans sitt egenutviklede patenterte system for smolt lasting for å sikre effektiv sortering og nøyaktig telling. Fartøyet er videre utrustet med stor batteripakke i kombinasjon med en spesialdesignet motorpakke for å minimere miljøpåvirkning og utslipp, sier Joakim Kjølleberg som er Head of energy i Sølvtrans.

Basert på vår erfaring fra den seilende smoltflåten, har vi kunne skreddersy oppsettet til den driftsprofilen båtene kommer til å ha, legger han til.

Med disse to fartøyene vil Sølvtrans ha en smoltflåte bestående av seks spesialiserte fartøy og 90 sjøfolk med spesialkompetanse på transport av smolt ledet av Terje Kongstøl Vik.

Sølvtrans har helt siden starten på 90-tallet hatt et tett samarbeid med Aas Mekaniske på Vestnes. Dette blir fartøy nummer 40 og 41 som Sølvtrans har bygget ved Aas siden oppstarten.