Blodrødt fra Kontali

Nyheter
0

Pengene rant ut i strie strømmer fra analyseselskapet i fjor.

Kristiansund-baserte Kontali Analyse har i mange år kjent for sine analyser om laksemarkedet. I 2022 startet selskapet en omfattende omorganisering og videreutvikling.

– Vi kommer trolig til å følge opp med et negativt resultat også i 2023, men med en betydelig omsetningsøkning. Vi har så langt i 2023 vokst kraftig med utgangspunkt i en SaaS forretningsmodell, kommenterte daværende daglig leder Thomas Aas.

Aas fikk rett i det første, men ikke i det andre. Resultatet ble negativt i fjor, med hele 13,8 millioner kroner. Men omsetningen økte ikke. Den stod mer eller mindre i ro, med en beskjeden vekst på 900.000 kroner.

Thomas Aas gikk av som Kontali-sjef i fjor høst.

Tidligere toppsjef Thomas Aas, Kontali Analyse. Foto: Trine Forsland

Tunge investeringer
Nytilsatt administrerende direktør Kjetil Kjerstad forteller at selskapet investerte i konkurransekraft i fjor.

– Årsregnskapet for 2023 er preget av at vi har tatt store investeringer i å styrke vår konkurransekraft og videreutvikle selskapet. Vi har langsiktige eiere som har tro på våre planer, og vi investerer i digitalisering og utvikling, skriver han i en e-post.

Kjerstad utdyper:

– Vi gjør disse grepene for å sikre at vi fortsatt er relevante og konkurransedyktige, og bygger et selskap med globalt nedslagsfelt. Dette vil også prege regnskapene for i år.

I vinter ble det forøvrig kjent at Kontali kjøpte Nasdaq Salmon Index.

Les også: Kontali lover «business as usual» og nyutvikling av lakseindeksen 

Soliditet 
Kontali Analyse er 78,4 prosent eid av Kontali Holding, som er heleid av Arendal Fossekompanis datterselskap Alytic. De resterende aksjene i Kontali Analyse er eid av de ansatte.

Ved utgangen av året hadde selskapet en egenkapital på 18,2 millioner kroner og en totalkapital på 41,8 millioner kroner. Egenkapitalandelen falt fra 77,4 prosent i 2022 til 43,5 prosent ved årsskiftet.

Selskapet sysselsatte 33 årsverk i fjor, og har i tillegg til hovedbasen i Kristiansund også kontorer i Oslo og nederlandske Haag.

Kontali Analyse 2023 2022 Endring
Omsetning 24,9 24,0 3,8 %
EBIT -13,6 -4,5 202,2 %
Resultat før skatt -13,8 -3,6 283,3 %
Driftsmargin -54,6 % -18,8 %
Alle tall i millioner kroner