Ny kurseksplosjon i NRS

Nyheter
671

På to dager, nærmere bestemt onsdag og torsdag, har NRS’ aksjekurs steget med 9,50 kroner – eller 21,1 prosent. Det startet onsdag. Da steg NRS 10,7 prosent. Omlag halvparten av oppgangen, 2,70 kroner, kom klokken 1625 – like før børsens stengetid. Torsdag steg NRS 9,4 prosent. Klokken 1619 steg kursen 2,50 kroner. Et påfallende likhetstrekk.

De store aksjonærene i NRS gleder seg, naturligvis, men klør seg samtidig i hodet. Fordi, det er ikke kommet nyheter fra selskapet. Lakseprisen er under press. Samtidig stiger alle lakseaksjene på børsen. Men ingen matcher NRS. Særlig ikke under sluttauksjon, de siste minuttene før børsslutt.

Neppe oppkjøp
Noe synes klart: Det er ikke et oppkjøp på gang. Til det er aksjeomsetningen altfor liten. Det er ikke store poster som er handlet de siste dagene. Mens omsetningen onsdag var på 4,5 millioner, var den torsdag 10,7 millioner kroner. Det er småposter. Til sammenligning har NRS en samlet børsverdi på nær 2,4 milliarder kroner.

Det er utlendinger som kjører kursen. Både onsdag og torsdag var det de internasjonale meglerkjempene Morgan Stanley og UBS Warburg som drev kursen og var største nettokjøpere.

En av de få nyheter som foreligger er at Nordea Markets ga ut en ny sektorrapport onsdag. Her fremheves NRS som meglerhusets small cap top pick – med et kursmål på 65 kroner.

Skotsk dynamitt
Men det er ikke utelukkende NRS som har steget voldsomt de siste to dager. Det har også The Scottish Salmon Company (SSC) gjort. SSC steg 9,1 prosent onsdag og 8,7 prosent torsdag. SSC steg imidlertid ikke i sluttauksjonen, men snarere jevnt i løpet av dagen. Faktisk var aksjen enda høyere halvannen time før børsslutt enn da sluttsignalet gikk.

SSC er, i likhet med NRS, en såkalt small cap med beskjeden likviditet. SSC er det foretrukne small cap valg for Pareto Securities, som også kom ut med sektorrapport onsdag. Pareto har kursmål 7,10 kroner på SSC, som sist er omsatt på 5,10 kroner per aksje.

Robothandel?
Velinformerte finanskilder iLaks har vært i kontakt med har merket seg betydelig økt interesse fra utenlandske investorer for små og billige lakseaksjer den siste tiden. Dette speiler særlig oppgangen i SSC. For NRS’ vedkommende, med en ganske uortodoks sluttauksjon-trading, kan det imidlertid se ut som om det er en ikke helt fininnstilt robot-handel som har gjort de største kursutslagene.

iLaks har prøvd, men lyktes ikke i, å få en kommentar fra konsernsjef Jon Binde i NRS til denne saken.