Fish Pool og Nasdaq Clearing avslutter samarbeidet: – En ny æra

Nyheter
0

Laksebørsen melder også om at laks blir listet som produkt hos Euronext fra og med i sommer.

Fish Pool og Nasdaq Clearing har signert en kontrakt som innebærer at handel- og clearingsamarbeidet avsluttes i 2024. Det skriver Fish Pool i en pressemelding.

Partene har hatt en avtale om clearing siden 2007. Laksebørsen skriver at de vil takke Nasdaq for et godt samarbeid.

– Nå blir det en ny æra med vår eier Euronext, med drift av både børs og clearing, skriver Fish Pools konsernsjef Søren Martens.

Introduserer nytt selskap
Euronext og Fish Pool vil introdusere et nytt, uavhengig selskap som er BMR-godkjent som sekretariat. At selskapet er BMR-godkjent vil si at de har en formell EU-lisens som gir sikkerhet for kvalitet, både for aktører i markedet og for myndighetene i EU.

Det avsluttede samarbeidet med Nasdaq Clearing innebærer følgende:

  • Handel og clearing som vanlig inntil slutten av desember 2024, eller inntil alle kontrakter for 2024 er avsluttet.
  • Verken Fish Pool eller Nasdaq Clearing vil åpne for handel av 2025-kontrakter i norske kroner. Nasdaq Clearing vil derfor avslutte sin clearing av laksekontrakter når kontrakten for desember 2024 er endelig oppgjort.
  • Nasdaq Clearing vil inntil videre fortsette som sekretariat for den ukentlige spotprisen/Nasdaq prisen.

Lister laks som produkt
I pressemeldingen kommer det også frem at Euronext vil liste laks som produkt fra sommeren 2024. Dette vil gi tilgang til en mye sterkere distribusjon i det europeiske marked, skriver Fish Pool.

Laksebørsen vil som følge av dette bytte valuta i kontraktene fra norske kroner til euro for å styrke distribusjonen. Banker tilbyr valutahandel, og aktører som heller ønsker kontrakt i norske kroner vil fremdeles kunne få dette, skriver de videre.

Endelig dato er ikke satt, men planen er at man skal kunne handle med euro for kontrakter fra juli/august.