Topper tiende utgave av AquaVision

Nyheter
570

HAVBRUK 12.06.2014 Av Ola Myrset

Når AquaVision i neste uke arrangeres i Stavanger, er det tiende gangen konferansen blir arrangert. Siden oppstarten i 1996 er den avholdt annet hvert år. Arrangementet er hovedsakelig beregnet for ledere i havbruksnæringen, og så langt er drøyt 380 delegater fra mer enn 35 land påmeldt. Det er noen færre enn de 450 beøkende fra 2012.

Matmangel
– Sist var Kofi Annan hovedtaler. Han hadde en helt spesiell appell og trakk mange ekstra besøkende, også fra utenfor næringen. Vi er veldig godt fornøyd med antall påmeldte i år, sier Eivind Helland til Sysla.no, som er leder for konferansen.

I år er artisten og fredsaktivisten Bob Geldof det store kjendistrekkplasteret. Han skal snakke om hvordan myndigheter, organisasjoner og næringsliv kan jobbe sammen for å redusere verdens matmangel.

– Konferansen har tre hovedtemaer. Hvordan skal verden brødfø sine 9 milliarder innbyggere, hvordan skal havbruksnæringen bidra til det, og hvordan kan vi bli bedre på å drive innovasjon, forteller Helland.

– Mange høydepunkter
Foruten Geldof skal blant andre foredragsholdere fra banker, bedrifter i næringen og akademia på talerstolen.

– Jeg mener vi har en utrolig god miks og bredde i programmet. Det er veldig mange høydepunkter, sier Helland.

Han trekker også fram professor David Robertson, som skal snakke om hvordan Lego gikk fra krise og nesten-konkurs til stor suksess tidlig på 2000-tallet ved å drive nyskaping.

– Etter hans foredrag skal vi se nærmere på hvordan vår egen bransje kan bli bedre på innovasjon. Det tror jeg blir spennende, sier Helland.

Møteplass
– Hva er formålet med AquaVision?

– Vi skal være, og har blitt, en viktig møteplass for næringen. Vi er opptatt av å være visjonære. Vi skal vurdere hvilke muligheter som finnes og hvordan vi kan utnytte dem, sier Helland.

Konferansen AquaVision er eid av fôrprodusenten Skretting fra Stavanger.