Den flinkeste gutten i klassen

Nyheter
864

Med rapporteringsesongen unnagjort er det på tide å kåre den beste oppdretteren i første kvartal.

Etter mønster av meglerkonkurrent Carnegie, har Pareto Securities dette kvartalet illustrert en benchmark av inntjening per kilo som en fotballserie. Mens Carnegie i mange kvartaler har operert med sin «Champions League», har Pareto i en rapport utsendt etter lunsj idag døpt lønnsomhetskalaen sin «NFL».

par1

Uansett, Bakkafrost er igjen den ubestridt mest lønnsomme per kilo produsert laks av de børsnoterte oppdretterne. Det færøyiske selskapet var det eneste som tjente over 20 kroner per kilo slaktet fisk i årets tre første måneder. Utfordringer med gjellesykdommen AGD i vinter til tross, Bakkafrost har i lang tid vært den suverent mest lønnsomme fiskeoppdretter på børsen.

Nest best i første kvartal er Frøyas SalMar, som tidligere i dag la frem et driftsresultat som slo forhåndstipsene med hele 15 prosent. Pareto Securities, som har en kjøpsanbefaling på SalMar-aksjen, løfter idag sitt kursmål fra 95 til 103 kroner.

Klart svakest i oppdretterklassen er The Scottish Salmon Company, som kun tjente 6,8 kroner per kilo i perioden januar-mars 2014.