Skarsvaag bygde «Frøydis» for Frøy – En betydelig ressurs for beredskapen i Midt-Troms er nå på plass

Nyheter
0

Nå er 17 båter i drift for Frøy Nord.

Rett før påske hentet Frøy Nord sitt aller nyeste fartøy, «Frøydis», på Hitra. Nå er den ankommet landbasen på Gibostad på Senja. «Frøydis» har vært på sine første oppdrag, skriver Folkebladet.

– Den har akkurat vært i Harstad og jobbet der, og natt til fredag var den på Reinøya (nord for Tromsø), forteller driftsleder i Frøy Nord, Krister Jensen, til avisa.

Krister Jensen. Foto Frøy

Aller første fra Skarsvaag
iLaks besøkte de stolte båtbyggerne hos Skarsvaag på Hitra da de sjøsatte sin aller første dykkerbåt i slutten av mars. Daglig leder Heidi Glørstad Nielsen hadde knapt vært i jobben hos Skarsvåg Boats, før Frøy banket på døra med forslag til en helt ny dykkerbåt på én kjøl.

– Dette var jo den første dykkerbåten vi har laget. Nå er vi i hvert fall blitt klokere, og kan gi bedre tilbud på lignende. Sånn er det ofte med det første en lager, sa Glørstad Nielsen.

Les mer her: Skarsvåg Boats leverte sin aller første dykkerbåt til Frøy

Viktig for beredskapen
Frøydis er nå én av totalt 17 båter som sokner til Frøy Nord.

– Det er en fantastisk båt. Jeg tror nok hele oppdrettsnorge har fulgt med på reisen dens oppover hit. Vi ser et økende behov for dykking og spesialundervannsoperasjoner. For mannskapets skyld vil denne ivareta boforhold, komfort og sikkerhet i operasjoner. Båten vil også være en betydelig ressurs for beredskapen i Midt-Troms, sier Krister Jensen til avisa.

I motorrommet på «Frøydis» står to Volvo D13 motorer som yter 500 hestekrefter hver. Her er rettaksling og gir, trustere foran og bak, og det er montert en 20 kilowatts batteripakke.

Marsjfarten er på 23 knop, og for full maskin kommer den opp i 28 knop. Båten er 15 meter lang og fem meter bred er innredet med fire lugarer. Båten vil ha landbase på Gibostad, hvor også mannskapet vil ha leiligheter på land.

Joakim Skarshaug, hos Skarsvaag, viser frem motorene. (Foto: Steve Hernes)