Krevende å komme inn i dagligvaremarkedet.
80 prosent av omsetningen kommer fra kaldrøykt laks. I tillegg selger Etne-baserte Skakke Røykeri spekelaks, skakkechips, både varmrøykt- og kaldrøykt ørret, gravlaks, bålbacon, grillpølser, karbonader av hjort og hjortepølse.
Regnskapstallene for 2020 er foreløpig ikke klare, men i 2018 og 2019 landet omsetningen like over fem millioner kroner. Selskapet, som ble stiftet i 2015, har aldri gått med overskudd.
Nå vurderer gründer og eier Roy Martin Øyjord å selge både eiendommen og bedriften, melder lokalavisen Grannar.
– Slik det er i dag, er det ikke noe framtid å selge lokalt produsert mat via dagligvaremarkedet. De store kjedene er ikke interesserte i å ta inn varer fra småprodusentene, og fyller heller hyllene sine med flere produkter de selv eier. Dermed kan de også styre hele prosessen selv. Da ligger det i kortene at det blir enda mer import av varer til billigere innkjøpspris, sier Øyjord til avisen.
– Når en da jobber så hardt, og får igjen så lite, er det ikke rart om folk gir opp, sier han.