Nytt år der Hofseth BioCares underskudd oversteg omsetningen – med god margin

Nyheter
711

Fikk et nettoresultat på -101,9 millioner kroner.

Biotechselskapet melder idag om nye dundrende tap. Selskapets forretningsmodell, med kjøp av lakse- og ørretavskjær, for videreforedling til kosttilskudd har vist seg å være svært krevende. Fjoråret var intet unntak.

Mens omsetningen i 2020 lå på linje med 2019, økte kostnadene betydelig. Det ga i fjor – som året før – et underskudd som var høyere enn omsetningen.

Selskapet jobber jevnt og trutt med å produktutvikling og økt distribusjon, ikke minst i USA og Asia. Til markedsarbeidet har Hofseth gått til ansettelse av Andy Gill og Will Urban-Smith, med fartstid fra henholdsvis Novartis og Johnson & Johnson.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at fjerde kvartal «var ekstremt travelt og vellykket», samt at selskapet har inngått avtaler med et «partnernettverk i verdensklassen for å øke salget i Asia og Americas».

Hofseth BioCare hadde en kontantbeholdning på 172,8 millioner kroner ved årsskiftet, etter en emisjon på 200 millioner kroner.

– På slutten av 2020 fullførte vi en vellykket kapitaløkning og per Desember 2020 handles våre aksjer nå på hovedlisten til Oslo Børs. Slik har vi har en solid økonomisk plattform som vi forventer å øke inntektene fra, utvikle seg fra nye produkter og fortsette å utmerke oss innen forskning og utvikling, for å støtte langsiktig vekst av Hofseth BioCare, kommenterer konsernsjef Roger Hofseth.

Les også: Underskuddene fortsetter å tårne seg opp for Hofseth BioCare

Hofseth BioCare sin største leverandør er oppdrettselskapet Hofseth Aqua.  

Fra oppstart i 2009 har ålesundfirmaet tapt godt over 700 millioner kroner. Og det har aldri tjent penger.

Hofseth BioCare 2020 2019 Endring
Omsetning 69,3 67,8 2,2 %
EBITDA -65,4 -52,1 25,5 %
Resultat før skatt -92,0 -79,6 15,6 %
       
Driftsmargin -94,4 % -76,8 %  
       
Alle tall i millioner kroner