Lego-penger kjøper omega-3-produsent i Kristiansund

Nyheter
744

Kirk Kapital kjøper 32 proset av aksjene i GC Rieber VivoMega, en globalt ledende produsent av omega-3-konsentrater.

GC Rieber VivoMega sin avanserte omega-3-fabrikk er lokalisert i Kristiansund. Virksomheten, med 74 ansatte, omsatte i 2020 for cirka 370 milioner kroner. I de kommende år har VivoMega som intensjon å investere betraktelig i økt produksjonskapasitet og produktkvalitet for å møte økende markedsetterspørsel og fremtidige kundebehov.

VivoMega var et heleid datterselskap av bergensbedriften GC Rieber, som vil eie 68 prosent av aksjene etter transaksjonen.

– Det er gledelig å ønske Kirk Kapital velkommen som en større aksjonær i VivoMega. Både
Kirk Kapital og GC Rieber er familieeide selskaper med fokus på å utvikle langsiktige og konkurransekraftige selskaper på en ansvarlig og bærekraftig måte, sier Paul-Christian Rieber, konsernsjef i GC Rieber, i en pressemelding.

Kirk Kapital er et familieeid investeringsselskap, eid av familien Kirk Johansen. Familien er etterkommere av Ole Kirk Christiansen, grunnleggeren av leketøysprodusenten LEGO. Kirk Kapital forvalter cirka 1,3 milliarder euro (snaut 14 milliarder kroner). Selskapet er fornøyd med å investere i partnerskap sammen med GC Rieber i VivoMega.

– I de kommende år har VivoMega ambisiøse vekstplaner for å forsyne omega-3-konsentrater til kunder over hele verden – og bidra til å bedre helsen til verdens befolkning. Dette gjøres dessuten på en miljøvennlig måte, der råoljen kommer fra fiskearter forvaltet på en bærekraftig måte. I tillegg er det også gledelig for oss å kunne investere sammen en så tradisjonsrik og velrenommert partner som GC Rieber, og vi ser frem til å støtte VivoMega videre på reisen, sier Kim Gulstad, konsernsjef i Kirk Kapital.

Jan Roger Bjerkestrand, toppsjef i VivoMega, ønsker den nye storaksjonæren velkommen.

– Jeg er meget fornøyd at Kirk Kapital også deler vår entusiasme rundt de fremtidige mulighetene til VivoMega, inkludert våre ambisjoner om å investere i mer produksjonskapasitet og nye løsninger for kundene – og videre bidra til å forbedre verdens helse. Vi ser frem til å ha en slik velansett aktør som Kirk Kapital som medeier videre, sier Bjerkestrand i en kommentar.