Selstad nærmer seg en halv milliard i omsetning, men fikk svekket driftsresultat i 2019

Nyheter
846

Utstyrsleverandøren fra Måløy har offentliggjort årsregnskapet for 2019. Det viser økning i omsetning, men fall i resultatet for selskapet.

2020 har imidlertid vært mer utfordrende for Selstad. Styret opplyser i årsregnskapet om at det var produksjonsstans hos selskapets hovedleverandør Garware i India fra 25. mars til 14. april. Dette førte til forsinkelser på enkelte leveranser.

Koronapandemien vil påvirke både selskapet og dets kunder, skriver styret videre, men mener samtidig at sjømatnæringen er robust, og at den derfor vil kunne håndtere situasjonen på en kontrollert måte.

– Vi har økt aktiviteten med cirka elleve prosent fra 2018 til 2019, og med cirka 60 prosent fra 2016 til 2019. Vi opplever samtidig stor konkurranse i markedet, som fører til press på marginer. Vi har også hatt betydelige kostnader knyttet til kapasitetsøkning og FoU. I sum fører det til forholdsvis lavere driftsresultat. For 2020 opplever vi fortsatt økning i aktivitet og har fokus på forbedring av driftsresultat. Når det gjelder produksjonsstansen i India i april, så var denne heldigvis midlertidig, og de er nå tilbake med full kapasitet, oppsummerer administrerende direktør Hans Petter Selstad i en e-post til iLaks.

Totalbalansen i Selstad var ved utgangen av 2019 på 259,5 millioner kroner sammenliknet med 256,8 millioner kroner året før. Egenkapitalandelen per 31. desember i fjor var 33 prosent mot 27,8 prosent ved årets slutt i 2018.

I tillegg til hovedkontoret i Måløy i Kinn kommune, har Selstad også avdelinger i Tromsø, Senjahopen, Andenes, Svolvær, Uskedal, Ålesund og Solund.

Les også: Mowi velger Selstad som hovedleverandør av oppdrettsposer