Grieg Seafood har mottatt fem nye oppdrettskonsesjoner i Newfoundland, i østlige Canada, og har nå totalt åtte konsesjoner i regionen. Det tilsvarer en total produksjonskapasitet på opptil 30.000 tonn årlig slaktevolum.
Tildelingen er en del av den tidligere kommuniserte planen for utbyggingen av virksomheten i Placentia Bay.
– Dette er nok en viktig milepæl på vår reise for bærekraftig vekst. Med disse fem nye konsesjonene har vi kommet et skritt videre i utviklingen av en ny oppdrettsregion i Newfoundland. Med nærhet til det viktige markedet på den amerikanske østkysten er Newfoundlands oppdrettsvirksomhet kjernen i vår 2025-strategi. Her tar vi sikte på global vekst, kostnadsledelse i regionene der vi opererer, reposisjonere verdikjeden, og utvikle oss fra en leverandør til en innovativ partner for utvalgte kunder i det amerikanske og europeiske markedet, sier Andreas Kvame, konsernsjef i Grieg Seafood, i en børsmelding torsdag kveld.
Mot 2025 har Grieg Seafood mål om å slakte 150.000 tonn.
Oppdrettsaktivitetene i Newfoundland-regionen forventes å bidra med 15.000 tonn årlig slakt innen 2025, og har en langsiktig årlig slaktepotensial på 30.000-45.000 tonn. Den første slakt forventes å være i årsskiftet 2022/2023.
Grieg Seafood Newfoundland har langsiktige eksklusive oppdrettsrettigheter i Placentia Bay-området. Prosjektet består av elleve konsesjoner. Tidligere har Grieg Seafood fått tre av konsesjonene. De resterende lisensene er på forskjellige stadier i søknadsprosessen.
– Vi vil bygge Newfoundland-regionen trinn for trinn og i tråd med beste praksis fra våre best virksomheter i våre norske regioner. Vi er forpliktet til oppdrett med så lav miljøpåvirkning og så høy fiskevelferd som mulig, og å bidra til lokale arbeidsplasser og verdiskaping i Marystown-området. Det er viktig for oss å være en god partner for lokalsamfunnene og lokale myndigheter for å skape verdi for alle, sier Kvame avslutningsvis.
Et RAS-ferskvannsanlegg, med klekkeri, yngel- smolt- og postsmolt-avdelinger, er for tiden under bygging i Marystown. Grieg Seafood Newfoundland nådde en ny milepæl i juli i år da den første rognen ble plassert i klekkeriet.
Les også: Grieg Seafood kjøper Per Griegs storsatsing i Øst-Canada
