– Fiskeridirektoratet kan på nåværende tidspunkt ikke utelukke at det dreier seg om en større rømming

Nyheter
1327

Fiskeridirektoratet med oppdatering om rømmingen fra SalMars havrigg.

Torsdag i forrige uke ble det kjent at det hadde vært en rømming fra SalMars havrigg på Frohavet. Dagen etter var Fiskeridirektoratet på tilsyn hos oppdretteren.

– Selskapet fikk melding om at det var fanget rømt oppdrettsfisk i området, og oppdaget da en skade i en sammenføyning mellom not og konstruksjon. Skaden er oppgitt å være cirka seks meter lang, skriver direktoratet i en pressemelding tirsdag.

Det drives nå gjenfangst i området, og ifølge direktoratet er det meldt inn fangst av rundt 40 individer. Fisken har en snittvekt på i overkant av fem kilo.

– Omfanget av rømmingen vil ikke bli klart før fisken er ferdig utslaktet, men Fiskeridirektoratet kan på nåværende tidspunkt ikke utelukke at det dreier seg om en større rømming, heter det i meldingen.

Fiskeridirektoratet planlegger ny inspeksjon på riggen når den er ferdig tømt og fisken er slaktet ut.

– Etter planen vil dette bli i løpet av uke 37. Konstruksjonen skal da heves over overflatenivå, skriver Fiskeridirektoratet.

Det er ikke første rømningstilfellet SalMar har hatt ved lokaliteten. Også i fjor rømte det fisk fra havriggen «Ocean Farm 1».