Eierne av Salten Fiskeindustri og Salten Salmon har signert en intensjonsavtale om å fusjonere selskapene.
«Avtalen er et ledd i begge selskapers vekststrategi, med mål om å bygge et felles sjømatkonsern basert på bærekraftig verdiskaping fra råstoffkildene av villfisk og oppdrettslaks fra Helgeland og nordover», heter det i pressemeldingen fra selskapene.
Det fusjonerte selskapet har som mål å bli en av de største innenfor foredling, salg og eksport av sjømat fra Nord-Norge. For å oppnå en allsidig kundetilpasset produktlinje med økte volummål har fusjonspartene også besluttet å tilføre det nye selskapet 100 millioner kroner i økt egenkapital gjennom en rettet emisjon innen 1. juli 2020.
Det nye sjømatkonsernet vil etter fusjon og oppkapitalisering få fire adskilte operative fabrikker: Lakseforedling på Rønvikleira, klippfiskproduksjon (nybygg) på Rønvikleira, hvitfiskforedling på Alstad og hvitfiskforedling på Korsnes i Tysfjord.
I tillegg skal samarbeid med kjøpestasjoner på hvitfisk, samt markedssamarbeidet med Polar Quality og Saltenlaks styrkes ytterligere.
– Avtalen sikrer et godt fundament rundt vår volumsatsing på klippfisk i Bodø, sier daglig leder Sigurd Rydland i Salten Fiskeindustri, som også legger til at dette ikke hadde vært mulig uten et tett samarbeide med Salten Aqua-gruppen.
Styreleder Geir Wenberg i Salten Salmon er fornøyd med at der nå er fremforhandlet en god, felles løsning som sikrer økt lokal bearbeiding av lokalt og regionalt råstoff – både innenfor hvitfisk og laks.
Wenberg og Rydland er samstemte i at en langsiktig industriell satsing er helt avhengig av moderne fabrikkløsninger med høy kapasitet og differensierte markedskanaler for å lykkes.
Betingelsene rundt fusjonsavtalen er konfidensielle mellom partene.