Tung vår for fiskeaksjene, idet lakseprisen nærmer seg årets beste periode

Nyheter
1096

De har tapetisert vinnerlistene på Oslo Børs de siste seks årene. Men i år henger lakseaksjene etter totalindeksen.

Kun én lakseaksje har nemlig steget mer enn totalindeksen så langt i år. Og den er ikke en gang norsk. The Scottish Salmon Company har notert seg for en verdivekst på 15,9 prosent – vel fem prosentpoeng mer enn totalindeksen.

Resten av feltet henger etter gjennomsnittsavkastningen på Oslo Børs i år. Faktisk har bare tre aksjer steget i kurs i år.

Resten har falt tilbake.

Kilde: Infront

De har gått mye, i mange år, og har åpenbart priset inn romslig fremtidsoptimisme allerede.

Pumpe opp
Så selv om lakseprisen har startet året oppskriftsmessig sterkt, og på linje med de tre foregående år, har det ikke vært nok til å fortsette å pumpe opp aksjekursene.

Prisløftet har vært som forventet. Og knapt nok det.

Aksjeanalytiker Tore A. Tønseth i Sparebank1 Markets ser imidlertid for seg et nytt rykk for lakseprisen i nær fremtid.

– Vi regner med at prisene skal klatre opp mot 70-tallet neste 2-3 uker, før spotprisen faller og flater ut i på nedre del av 60-tallet idet vi går inn i mai, skriver han i et kundenotat.

Mange helligdager
– Våren er typisk en periode med mange helligdager i Norge, og i kombinasjon med begrenset biomasse i 2017 høst og 2018 vårgenerasjon, er vi ikke overrasket om lakseprisen når svært høye nivåer i denne perioden. Vi forventer ikke å se pristrykket fra Norge før september til oktober, da den store 2018 høstgenerasjonen slår inn, fortsetter Tønseth.

Han har kjøpsanbefaling på seks av ni aksjer har følger i fiskesektoren på Oslo Børs.