Slik kan oppdrettsgründere lykkes

1974

– Det er mange henvendelser, så de bør forberede seg godt, og sette seg inn i hvorfor de skal tilby det de har å tilby, sier fôrdirektør Tor Eirik Homme i Grieg Seafood i denne podkasten:

Sammen med Hogne Tyssøy, porteføljeforvalter i sjømatfondet Holberg Triton, og prosjektleder Fredrik Kyrkjebø i Ecomerden gir han råd til gründere som ønsker å lykkes innen oppdrettsnæringen.

Hvordan man kan gå frem for å få inn investorer og kapital, og hva som skal til for å lykkes, er noe av det du kan høre i podkasten i spilleren over. Du kan også høre mer om Griegs Seafoods planer om oppdrett til havs.

Eksportvare

Tyssøy mener mulighetene i bransjen er store.

– Ja, vi har noen utfordringer med lus, sykdom og fotavtrykk, men husk at i dag går norsk laks hver dag til mellom 150 og 160 land i verden. Det er et lite industrieventyr, sier Tyssøy.

Første del av liveinnspillingen av Laksekast handlet om veien frem mot kommersialisering for Ecomerden, som Fredrik Kyrkjebø har startet sammen med sin far. De leverer lukkede merder i sjøen, og har hatt fisk i pilotmerden i flere runder.

Hør mer her:

Du kan også abonnere på Laksekast i iTunes, via RSS-koden eller hos Acast.

Her kan du høre tidligere episoder av Laksekast: