150.000 kroner i bonus – til alle ansatte i Nova Sea

Nyheter
0

Det knytter seg stor spenning til den årlige bonusutbetalingen blant de ansatte i Lovund-oppdretteren. Nå har pengene kommet på bok.

I Nova Sea har eierne bestemt at det skal være en overskuddsdeling med de ansatte. Fire prosent av overskuddet settes av til en bonus. I tillegg kan bonusen økes hvis de ulike avdelingene leverer på ulike kvalitetsmål. For en fulltidsansatt ble bonusen i gjennomsnitt på 150.000 kroner for 2021. Bonusen er lik i kroner for alle ansatte. Administrerende direktør får ikke mer enn en produksjonsarbeider på slakteriet, skriver Rana Blad (bak betalingsmur).

Renholdsansvarlig Jon Arne Gaundal (33) og linjeleder Asgeir Bergeng (27) for produksjon av hel fisk inne på slakteriet er svært fornøyde med bedriftens bonussystem.

– Dette motiverer de ansatte. Vi snakker gjennom hele året om hvordan statusen er mot resultatmålene, som innebærer mer bonus, sier Gaundal til Rana Blad.

– Det gir en ekstrem glede å se pengene komme inn på kontoen, sier Asgeir Bergeng.

Totalt slaktet Lovund-selskapet 43.539 tonn laks i fjor. Det var en liten oppgang fra 42.584 tonn året før. Driftsresultatet per kilo laks var 18 kroner.

Nova Sea har 33,33 heleide og fire deleiede matfiskkonsesjoner for laks.

Nova Sea sitt hovedkontor på Lovund.