– 112 arbeidsplasser er mye her i Rørvik

Nyheter
0

Fortvilelse blant de ansatte etter at SalMar stengte slakteri.

Fredag ble det kjent at SalMar legger ned lakseslakteriet SalmoSea i Rørvik. 112 ansatte mister jobbene sine. Nedleggelsen kommer i kjølvannet av at SalMar ifjor kjøpte opp NTS, som eier slakteriet. SalMar har ledig kapasitet ved sitt gigantslakteri på Nordskaget på Frøya, og nedleggelsen var derfor ikke direkte uventet.

Klubbleder ved SalmoSea, Jo-Amund Granheim, advarte mot at dette ville skje da selskapet ble kjøpt opp i fjor.

– Jeg fikk jo rett, dessverre, sier Granheim til NNN-arbeideren etter at de ansatte har fått beskjeden om nedleggelse.

– 112 arbeidsplasser er mye her i Rørvik. Det kommer til å ramme mange innbyggere. Vi har par som jobber på fabrikken, hele familier, vi har folk som er under utdanningsløp og vi har eldre arbeidstakere. Det rammer bredt. Det er skuffelse og fortvilelse her nå, sier Granheim.

Granheim er også skuffet over hvor lite de tillitsvalgte ble involvert i prosessen fram mot nedleggelse. Det gikk to knappe to uker fra de tillitsvalgte ble involvert til avgjørelsen ble tatt på fredagens styremøte.

SalmoSea har estimert et investeringsbehov på cirka 250 millioner kroner i oppgraderinger for å bli konkurransedyktige. Det tallet og diskusjoner omkring mulige løsninger, ble vanskelig for Granheim og de ansatte å imøtegå med så kort tid.

– Vi har stilt ganske kritiske spørsmål om investeringsbehovene. Men alt skjedde veldig fort, mener Granheim.

– Vi har involvert både i henhold til arbeidsmiljøloven og Hovedavtalen. Så er det jo sånn at det i sånne saker alltid er åpning for tolkning. Men vi var nødt til å fatte en beslutning ut fra realitetene, og det var viktig for styret å fatte en beslutning så raskt som mulig – men ikke forhastet, sier daglig leder ved SalmoSea, Andreas Sandnes, til NNN-arbeideren.