1.000 nye kvadratmeter for Hofseth Biocares fabrikk i Midsund

Nyheter
1323

Biotechselskapet bygger for vekst. 

I kvartalsrapporten i forrige uke kom det fram at Hofseth Biocare hadde tapt mer enn hele omsetningen. Selskapet opplyste også at de hadde fått godkjent planer i Midsund kommune for fremtidig utvidelse av foredlingsanlegget. Kommunen skal bruke 4,5 millioner og planere en 4.500 kvadratmeter tomt i nærheten av nåværende bygg.

Utvidelsen, et nybygg på 1.000 kvadratmeter, forventes å stå klar sommeren 2019. Det forutsetter at entreprenøren har byggetomten klar i januar 2019.

Det opplyser fabrikksjef Jarl Knudsen til Romsdal Budstikke.

I tillegg skal det bygges en 15 meter høy proteintørke. I dag skjer deler av produksjonen ved fabrikken i Berkåk i Trøndelag, og det gir ekstra kostnader for selskapet.

– Vi transporterer årlig rundt 1.500 kubikk proteinkonsentrat over 20 mil for behandling i denne tørka. Tørket produkt blir sendt til fra Berkåk til kunde. Råstoffet må med denne logistikken kjøles og varmest flere ganger, det betyr bruk av store mengder energi. Planen er derfor å bygge en tilsvarende tørke i Midsund, og spare kostnader både med energibruk og transport, sier Knudsen.