Yrkesdykker druknet mens han vasket oppdrettsnøter

Nyheter
0

Nytt dødsfall i chilensk oppdrettsnæring.

Søndag 9. januar rapporterte det chilenske dykkerforbundet om yrkesdykkeren Edgar Mansilla som druknet mens han utførte rengjøringsoppgaver på oppdrettsanlegg som tilhører Salmones Camanchaca i Hualaihué, Los Lagos-regionen.

– Kollegaen vår vasket nett med en hydro-vasker da luftfilteret i tanken plutselig sprakk, og etterlot ham ute av stand til å komme tilbake til overflaten, sa Claudio Faundez, president for dykkerforbudet, til Mundo Acuícola.

– Jeg forstår ikke hvorfor laksenæringen jobber så billig. Når en dykker ber om høyere sikkerhetsstandarder, får han sparken eller må rett og slett bøye hodet, fortsatte Faundez.

Dette siste dødsfallet bidrar til en nedslående statistikk i bransjen. Forrige uke rapporterte iLaks’ søsteravis SalmonBusiness at 14 arbeidere og dykkere omkom i den chilenske lakseindustrien i løpet av 2021. Av disse dødsfallene skjedde det siste for bare tre uker siden, da dykkeren Cristián González døde etter å ha blitt fanget i propellene på en båt.

– Vi i dykkerforbundet er veldig frustrerte, og det er derfor vi ikke kommer til å vente på at TV-kanaler kommer sørover for å vise denne situasjonen. Vi har bestemt at vi i løpet av de kommende ukene skal reise til Santiago for å vise den katastrofetilstanden dykking er i Chile, sa Faundez.