Wilsgård har to slike fôringsflåter fra før. Men det er én ting som skiller nybestillingene fra de andre

Nyheter
1079

Wilsgård Fiskeoppdrett har lagt inn bestilling på sin tredje og fjerde AC 450 Comfort-flåte fra AKVA group. Flåtene skal leveres i løpet av våren og sommeren 2021.

Det opplyser AKVA group i en pressemelding.

– Det er god aktivitet i markedet om dagen. Vi merker at kundene våre har gått inn i 2020 med positive utsikter og klare ambisjoner, og det er en glede for oss å få være med og støtte opp om deres mål, sier Hans-Øyvind Sagen, salgsdirektør Nordic i AKVA group.

FOTO: AKVA group

Wilsgård Fiskeoppdrett, som holder til i Torsken på yttersiden av Senja, signerte nylig en kontrakt på to AC 450 Comfort-flåter med åtte fôringslinjer fra AKVA group.

Flåtene, som skal leveres i henholdsvis mars og juni neste år, skal styres fra selskapets fjernfôringssentral på land og vil begge bli klargjort for landstrøm.

– Vi har to tilsvarende flåter fra AKVA group fra tidligere, og er godt fornøyde med dem. Da vi gikk ut i markedet opplevde vi at det var minimale prisforskjeller mellom tilbyderne. Da valgte vi å gå for samme flåtetype, slik at vi også får standardisert utstyret på lokalitetene, forteller Fredd Wilsgård, daglig leder i Wilsgård Fiskeoppdrett.

FOTO: AKVA group

De to forrige flåtene selskapet kjøpte inn, ble levert høsten 2014 og våren 2017. De nye tilskuddene blir tilnærmet identiske, men med én viktig forskjell: De leveres kun med transformatorer og skal aldri driftes på fossilt drivstoff.

– I løpet av 2020 skal vi elektrifisere samtlige av våre lokaliteter, og på lengre sikt jobber vi mot samme mål for flåtenettet. For oss som driver med grønne konsesjoner, er det viktig å være helgrønne så lenge det er gjennomførbart, avslutter Wilsgård.