Wilsgård Fiskeoppdrett protesterer på vederlag for undervisningskonsesjon

Nyheter
1174

Daglig leder i Wilsgård Fiskeoppdrett, Fredd Jarle Wilsgård, ønsker en ny beregning for vederlaget på en undervisningskonsesjon bedriften driver for Troms fylkeskommune. Årsaken er en endring i regelverket for hvordan slike konsesjoner praktiseres.

Det skriver Nord24.

Da Wilsgård Fiskeoppdrett fikk innvilget søknad om undervisningskonsesjon i 2013, var forutsetningen at de kunne utnytte resterende biomasse som skolens fisk ikke fylte opp.

Det vil si at konsesjonen ga samme produksjonsvolum som en kommersiell tillatelse på 780 tonn, under forutsetning at den rapporteres samlet.

En endring i regelverket har nå ført til det rapporteres særskilt for undervisningskonsesjonen. I praksis betyr det at Wilsgård fiskeoppdrett betaler fullt vederlag, selv om kapasitet må stå ledig.

– Dette har ført til at vi ikke får produsert så mange kilo som vi burde på en slik konsesjon, sier Fredd Jarle Wilsgård, som videre sier bedriften har betalt inn vederlag for 80 prosent av produksjonen i 2016.

Wilsgård sier videre de vil fortsette å betale 80 prosent av beregnet leie, inntil de får utnytte hele biomassen som før. Han ber også om en ny beregning på hvordan endringen påvirker produksjonen.

Fylkesutdanningssjef Sedolf Slettli er uenig med Wilsgård.

«Troms fylkeskommune er av den oppfatning at Wilsgård Fiskeoppdrett ikke har rettslig grunnlag (…) og fastholder beregningen av variabelt vederlag for 2016 som fremgår av fakturaen», skriver Slettli til avisen.