Williksen-konsernet etablerer filetproduksjon på Flerenstranda

Nyheter
0

Williksen-konsernet skal bygge opp et nytt produksjonsselskap og starter nå søket etter en daglig leder til selskapet Williksen Processing.

Det nyetablerte selskapet blir en del av Williksen Export, og skal stå for den industrielle driften i konsernets sjømatsatsning.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Sunniva Nicolaisen. Foto: Geir Vidar Nubdal

Williksen Export eksporterer i dag sjømat til hele verden gjennom en godt etablert salgsorganisasjon lokalisert på Rørvik og i Trondheim. Bakgrunnen for satsningen er den økende etterspørselen etter videreforedlede produkter ute i markedet, samt ønske om å bidra til mer sjømatproduksjon lokalt.

– Vi vil nå kunne tilby et bredere spekter av produkter til nye og eksisterende kunder i hele verden som blir lokalt foredlet her i Nærøysund, forteller Sunniva Nicolaisen, CEO i Williksen Export.

Williksen-konsernet har en lang historikk innenfor sjømat og foredling, og i høst kjøpte selskapet tilbake de gamle produksjonslokalene på Flerengstranda rett nord for Rørvik.

Eierne har siden da jobbet med hvordan selskapet kan møte markedstrendene og samtidig bidra til at mer sjømat videreforedles i Norge. En viktig målsetning for konsernet har vært å skape denne aktiviteten lokalt.

Oppstart av filetproduksjonen av laks vil skape omtrent 20 nye arbeidsplasser innen sjømatindustrien i Nærøysund kommune i første planlagte fase, og på sikt er ambisjonen å øke antall ansatte ytterligere.

– Vi ser virkelig frem til å komme igang med produksjon i lokalene på Flerengstranda igjen, og vi gleder oss til å få på plass et team til denne satsningen, sier Nils Andre Williksen, leder av sjømatavdelingen i Williksen-konsernet.

Styret i det nyopprettede selskapet vil bestå av Sunniva Nicolaisen, Nils Andre Williksen, Nina Beate Williksen og Ståle Ramstad.

Les også: Skal utvikle ny simulator for brønnbåtopplæring