Vokser i landbasert oppdrett: HighComp omsatte for 300 mill. i fjor og venter betydelig salgsvekst

Nyheter
0

HighComp har doblet omsetningen og antall ansatte siden 2019. Nå rigger de seg for videre vekst.

– Vi er i en vekstfase, bekrefter forretningsutvikler i selskapet, Helge Rasmussen, overfor Næringsforeningen på Haugalandet.

HighComp leverer blant annet oppdrettstanker og har over 250 ansatte lokalisert i Bokn og Arendal i Norge samt Klapedia i Litauen.

– I 2021 omsatte vi for 300 millioner pluss minus. Vi har ambisjoner om å øke dette betydelig de neste årene, sier han.

Bak veksten ligger blant annet trender innenfor landbasert oppdrett – både nasjonalt og internasjonalt. Nylig signerte de blant annet kontrakt med det Islandske oppdrettsselskapet Landeldi, etter å ha sikret sin første asiatiske kontrakt i 2021. I tillegg har etterspørselen etter varer og tjenester HighComp leverer til olje- og gass markedet tatt seg opp.

– Det er jo i grunn litt rart, spesielt med tanke på at vi skal kutte utslipp fremover, sier Rasmussen før han legger til: -Men på den positive siden bidrar løsningene våre med å redusere utslippene i bransjen.

Måltallet for 2022 er 350 millioner kroner.

– Vi jobber med kompositt – et lettvekts og sterkt materiale. Sammenlignet med tradisjonelle materialer som stål og betong er dette mye mer fremtidsrettet og bærekraftig. Dette brukes i alt fra fly til vindmøller og olje- og gassinstallasjoner, forklarer Fredrik Faye, teknisk salgsleder i HighComp.

Illustrasjon: HighComp