Vokser fort på gourmetlaks

Nyheter
1456

Overskuddet i 2014 var på 2,1 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Fersk bedrift
Den unge fiskeribedriften ble Gasellebedrift for 2013, og kvalifiserer for det samme for 2014. Selskapets egenkapital var ved årsskiftet på 19 millioner kroner. Kapitalforhøyelsen på 16 millioner i forhold til året før kom i forbindelse med delvis fusjon med Henden Fiskeindustri.

Pure Norwegian Seafood ble etablert i september 2010. Bedriften, som har 28 ansatte, er det eneste lakseslakteri og eksportør av oppdrettsfisk på Nordmøre. De slakter også kveite for nabobedriften Nordic Halibut. Kjerneproduktene til Pure Norwegian Seafood er høykvalitets lakseprodukter til kresne kunder.

Label Rouge
– Vi selger og eksporterer laks til ferskvaremarkedet og til ledende røykerier i Norge, Frankrike og Sveits. Vi er eneste leverandør av norsk laks sertifisert til det franske høykvalitets varemerket Label Rouge. I tillegg produserer vi konsumrogn av atlantisk laks, både til videreforedling og direktesalg. Rogn av atlantisk laks er et etterspurt produkt på kontinentet, forteller markedssjef Reidar Nygård.

I 2014 etablerte Pure Norwegian Seafood sammen med lokale aktører et oppdrettsselskap, Pure Farming, som driver oppdrett av Label Rouge-laks på Gaustad i Eide kommune.