Vil prøve ut fôrbasert lusemiddel i storskala forsøk: – Vi tror og håper på positivt svar

Nyheter
1182

Dønna-baserte Salmo Pharma samarbeider med det kanadiske selskapet Aquaculture Veterinary Services International om et patentert fôrbasert lusemiddel. Nå venter førstnevnte på tillatelse fra Statens Legemiddelverk til storskala forsøk på fisk med lusemiddelet.

I september 2017 fikk Salmo Pharma tildelt to forskningskonsesjoner (hver på 780 MTB) for oppdrett av laks i forbindelse med klinisk utprøving av det fôrbaserte lusemiddelet D-10 Aquatic Blast.

Selskapet etablerte deretter et samarbeid med Seløy Sjøfarm, der sistnevnte skulle drifte konsesjonene, mens Salmo Pharma skulle ha ansvaret for legemiddelbiten.

I onsdagens papirutgave av Helgelands Blad sier veterinær og daglig leder Bjørn-Inge Rikhardsen i Salmo Pharma at samarbeidet med Seløy Sjøfarm så langt har «gått bra». I 2019 omsatte Salmo Pharma for 140,1 millioner kroner og fikk et driftsresultatet på 30,8 millioner kroner.

Nå venter Rikhardsen på at selskapet skal få tillatelse av Statens legemiddelverk til storskala forsøk på fisk. Hvis tillatelsen kommer på plass, vil Salmo Pharma ha rettigheter til andel av salget i Norge, Island og i EU.

– Dette er normalt siste fase i arbeidet med dokumentasjon. Vi tror og håper på positivt svar innen kort tid. Det har tross alt gått tjue år siden et nytt legemiddel mot lakselus har blitt godkjent i Norge, sier han til avisen.