– Vi ser at rederiene tilpasser seg slik at de kan levere mer fisk

Nyheter
1340

Styreleder og grunnlegger av den islandske oppdretteren Ice Fish Farm, Gudmundur Gislason, sier rederiene er i ferd med å tilpasse seg oppdretterens økende logistikkbehov på Island.

– Vi ser at rederiene tilpasser seg slik at de kan levere mer fisk, sier Gislason til iLaks når vi møter han på hjemmebane på Island.

Gudmundur Gislason. FOTO: Sharon Olsen

For å illustrere sitt poeng, opplyser han at det islandske rederiet Samskip, denne uken varslet at de oppretter en ny rute til Europa for å kunne forsyne markedet bedre med mer fersk fisk.

I dag fraktes fisken til Europa fra en stor havn i Reidarfjordur på østkysten av Island. Havnen ligger rundt 100 kilometer fra Ice Fish Farms slakteri i Djupivogur.

– Vi har en lastebåt som går fra Reidarfjordur til Rotterdam. Den seiler fredag, og anløper Nederland mandag. Vi har også en ferge som går onsdag, og ankommer Hirtshals i Danmark på søndager. Det er ganske god logistikk, sier Gislason, som altså ønsker enda flere ruter og enda bedre logistikk.

Men Ice Fish Farm frakter også laksen via fly til USA – et marked han mener blir viktigere og viktigere. I dag leverer selskapet til blant andre matvarekjeden Whole Foods.

– Amerikanerne ønsker ikke fisk som er avluset med kjemikalier. Det er en standard de har, og en standard vi må møte, avslutter Gislason.