– Vi har såpass økonomisk ryggdekning at vi kan si at vi starter opp når vi har konsesjonen på plass

Nyheter
1212

Det kan bli byggestart for Norges største landbaserte oppdrettsanlegg for fjellørret denne høsten.

Her skal anlegget ligge. KART: Google

Anlegget til Driva Aquaculture, som skal ligge ved Skoremsbrua ved laksevassdraget Driva i Oppdal, får et samlet karvolum på 25.000 kubikkmeter.

Årlig skal det produseres 3.250 tonn fjellørret, og den første slakteferdige fisken på 3,2 – 3,5 kilo skal etter planen være klar høsten 2023.

Nå venter selskapet, som tidligere het Oppdal Fjellmat & Fjellfisk, på at konsesjonssøknaden skal bli behandlet. Konsesjonen kan være på plass i løpet av august, og til avisen OPP sier daglig leder Olav Skjøtskift at Driva Aquaculture da er i posisjon til å starte opp med grunnarbeidet sent på høsten i år.

Da iLaks snakket med styreleder Stein Kjartan Vik i mai 2018, sa han de ikke skulle ha noen problemer med å få finansiert anlegget til 400 millioner kroner. Det samme gjentar Skjøtskift nå overfor lokalavisen, men i likhet med Vik, ønsker han ikke å avsløre hvilke finansieringsmuligheter eller hvilke investorer selskapet er i samtaler med.

– Det er en sammensatt måte å finansiere slike prosjekt på, men vi har såpass økonomisk ryggdekning at vi kan si at vi starter opp når vi har konsesjonen på plass, sier en selvsikker Skjøtskift.

Administrerende direktør i Arnarlax, Bjørn Hembre, har for øvrig en eierandel i Driva Aquaculture på 13,8 prosent gjennom selskapet Ivma.