– Vi har ekstremt høyt fravær på velferdspermisjoner. Det mener vi går ut over arbeidsmoral og arbeidsmiljø

Nyheter
883

Ellingsen Seafood er med på IA-bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien. Det håper oppdretteren skal være med på å redusere fraværet på slakteriet på Skrova.

Det er totalt tolv bedrifter som er med i programmet. I tillegg til Ellingsen Seafood finner man også blant annet Cermaq, Lerøy og Insula.

«Hovedmålet for bransjeprogrammet er at bedriftene skal arbeide med målsettingen om å redusere sykefraværet og frafallet i næringsmiddelindustrien», skriver Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

NNN organiserer produksjons-, vedlikeholds- og transportansatte i mat- og drikkevareindustrien. I en artikkel på hjemmesiden til NNN forteller administrerende direktør Line Ellingsen og personalansvarlig for lakseslakteriet Tonje Olsen, at Ellingsen Seafood blant annet har utfordringer med høyt fravær på velferdspermisjoner. Dette er noe bedriften ønsker å ta tak i under IA-bransjeprogrammet.

– Det høres kanskje dumt ut for noen. Men vi bor her vi bor. Skal du til legen eller tannlegen, så går det stort sett en hel arbeidsdag. Vi har ekstremt høyt fravær på velferdspermisjoner. Det mener vi at går ut over arbeidsmoral og arbeidsmiljø, så det har vi lyst til å se på, sier Tonje Olsen til nettstedet.

Line Ellingsen FOTO: Andreas Witzøe

Også Line Ellingsen bekrefter at selskapet har høyt fravær på velferdspermisjoner.

– Vi har vært litt usikre på hvordan vi skulle angripe dette. Vi syntes aldri vi kom noen vei da vi arbeidet med bedriftshelsetjenesten. I dette programmet håper vi på veiledning slik at vi lettere kan gjøre jobben. Vi ser frem til å komme i gang med arbeidet, sier hun

Ifølge Ellingsen Seafood har de snakket med Cermaq, Lerøy og Insula med tanke på å lage en intern gruppe for å se på felles problemer som bedriftene har.