– Vi har bygget over 500 RAS-avdelinger over hele verden

Nyheter
1138

Erfaring og trygghet for kunden er Billund Aquacultures sikreste kort i kampen om nye kontrakter.

– Dette er første gang Billund Aquaculture satser på Aqua Nor, sier Marius Hægh, salgssjef i Billund Aquaculture, til iLaks.

– Vi har etablert et nytt brand, og det har vi ønsket å vise frem her på Aqua Nor. Den første dagen er gjerne den stilleste dagen, men idag har det vært høyt trykk hele dagen.

Mye arbeid
Det er folksomt på selskapets Aqua Nor-stand. Interessen for deres kjerneprodukt, landbaserte resirkuleringsanlegg for fiskeoppdrett, er i skuddet. Etterspørselen er feberhet – og global.

– Alt vokser, og RAS har fått et fotfeste. Men det er fremdeles mye arbeid å gjøre.

Billund Aquaculture har utvilsomt mye å gjøre. På kundelisten er blant annet Atlantic Sapphires gigantanlegg utenfor Miami, samt en nær endeløs rekke smoltanlegg og matfiskanlegg i et utall forskjellige land.

– Vi har jo den erfaringen vi har med veldig mange prosjekter. Å fremstå som et trygt valg for kunden er viktig. Vi har lært litt av hvert prosjekt. Vi har bygget over 500 RAS-avdelinger over hele verden. Hvert anlegg har flere avdelinger. Totalt har vi bygget 130 anlegg, sier Sondre Høidalen, administrerende direktør i Billunds norske underavdeling.

Settefisk
Danske Billund Aquaculture er 51 prosent av Broodstock Capital, et underbruk av Andresenfamiliens investeringsselskap Ferd. Det resterende er eid av gründerne.

– Jeg jobber stort sett i Norge. Jeg er primært på settefisk, og jeg snakker med norske kunder og investorer, sier Hægh. – Morselskapet i Danmark håndterer de store internasjonale prosjektene. Jeg startet i 2017. Nå er vi 16 stykker. Vi har vært avhengige av support fra søsterselskapene våre ute.

Han ønsker ikke å kommentere eventuelle kontrakter som er inngått på messen eller den senere tiden.

– Det er noe som er public og annet som ikke er public, sier han.

Rent vann
Hægh fremhever rent vann som Billunds sterkeste kort når de skal konkurrere om nye kontrakter.

– Vi har den beste vannkvaliteten blant alle RAS-leverandørene, hevder han. – Vi har vokst veldig mye de siste årene, og har nå over 250 ansatte – 100 nye bare det siste året.