– Vi håper vi er i den verste fasen nå, men frykter at det kan bli verre

Nyheter
763

Bodøeksportøren Polar Quality har ifølge daglig leder Robert Johansen fått «kjempedrahjelp» av en svak krone under koronakrisen, men frykter reduksjon i ordrer fra kunder som selger til supermarkeder. 

I et intervju med Saltenposten forteller Johansen at fiskeoppkjøperne, som selger til HORECA-markedet (hotell, restaurant og catering), har kansellert eller miniminert sine ordrer. Færre flyavganger gjør det også vanskeligere å få laksen ut i markedet, ifølge Johansen.

Robert Johansen er daglig leder i Polar Quality. FOTO: Iselin Øverbø, Våganavisa

Totalt selger Polar Quality, som har Salten Aqua som største eier, rundt 400 tonn laks i uken. Johansen sier at oppkjøperne som selger til supermarkedene har økt sine bestillinger noe under koronakrisen, antakelig på grunn hamstring, men han er bekymret over at omsetningen faller også her etter hvert.

– Vi håper vi er i den verste fasen nå, men frykter at det kan bli verre. Det er ikke usannsynlig at kundene som selger til supermarkedene vil redusere sine ordrer fremover, og da er det et tynt kundegrunnlag, sier han til Saltenposten.

Johansen sier næringen er avhengig av tiltak fra myndighetene hvis krisen vedvarer. I likhet med mange andre i oppdrettsnæringen, foreslår han at det tillates å øke maksimalt tillatt biomasse i merdene.