– Vi får kanskje diskutere et 50-års jubileum med Karstensen-brødrene

Nyheter
684

Marø Havbruk har dette året samarbeidet med E. Karstensen Fiskeoppdrett i 20 år. I fjor fylte selskapet selv 30 år.

Men en feiring er ikke på trappene. Selskapet har et nært samarbeid med E. Karstensen Fiskeoppdrett om produksjon på to lokaliteter.

– Vi kom på det her om dagen at vi hadde samarbeidet i 20 år. Vi er dårlig på å feire. Vi glemte vårt eget 30-års jubileum i fjor.

– Da kan man vel ta et 50-års lag?

– Det er kanskje en god ide. Vi får kanskje diskutere et 50-års jubileum med Karstensen-brødrene, sier daglig leder i Marø Havbruk, Elin Tveit Sveen, og ler godt.

PD-utbrudd
Sveen sier fjoråret var litt både og.

– Økonomisk så var det jo bra, men når det gjelder det biologiske er vi ikke så fornøyd. Det handler om at vi fikk utbrudd av PD sommeren 2016, og fikk en del utgang på grunn av det. Reduserte den mengden vi slaktet gjennom vinteren 2016/2017. Vi fikk en lavere mengde fisk å slakte i utgangen av sommeren 2016.

Bedre 2017
Men i 2017 har det sett vesentlig bedre ut.

– Vi følger planen, og det ser veldig bra ut så langt. Det er ikke påvist PD på fisken vi har i sjøen. I forhold til lus ser det også veldig greit ut, oppsummerer hun.

Tveit Sveen bekrefter forøvrig til iLaks at man vil øke antall lokaliteter fra to til tre sammen med E. Karstensen Fiskeoppdrett.

Marø Havbruk er en familiebedrift, som drifter et matfiskanlegg for laks lokalisert ved Svanøy i Flora kommune.