– Vi bygger det for å skape trygg ferdsel for alle langs Stadhavet

Nyheter
1663

Tirsdag kveld ble Fremskrittspartiet og regjeringspartiene enige om statsbudsjettet for neste år. Her settes det blant annet av oppstartsmidler til byggestart for Stad skipstunnel i 2021.

Det skriver NRK.

– Vi sikrer at prosjektet kommer og blir satt i gang i 2021 med i underkant av 100 millioner kroner det første året. Så vil det de resterende milliardene komme etterpå, sier stortingsrepresentant Helge André Njåstad (FrP).

Prosjektet har en kostnadsramme på 2,7 milliarder kroner. Stad skipstunnel vil være 1,7 kilometer lang, 37 meter høy og ha en bredde på 36 meter. Mowi sa i 2018 ja til tunnelen

– Vi bygger det for å skape trygg ferdsel for alle langs Stadhavet, et veldig værutsatt hav. I tillegg får vi en turistmagnet som vil bety mye for reiselivet, og vi knytter Sunnmøre tettere til Vestlandet, sier Njåstad videre.

Prosjektleder for Stad skipstunnel, Randi Humborstad, jubler over at tunellen nå kan bli realisert.

– Dette var helt fantastisk. Dette er en stor dag for innbyggere og næringsliv på kysten, som har ventet flere tiår på at styresmaktene skulle gi klarsignal til bygging av verdens første skipstunnel, sier hun.