Verdenskjent DJ vil redde 450 arbeidsplasser hos lakseforedler

Nyheter
735

450 kan miste jobben når Pinneys fiskefabrikk i Annan i Skottland legges ned. Det ønsker den verdenskjente DJ-en Calvin Harris å gjøre noe med.

Fabrikken leverer blant annet røkt laks til varehuskjeden Marks & Spencer, og har vært sentral i skotsk sjømatsektor gjennom tre tiår. Fabrikken eies i dag av Young’s Seafood – og morselskapet sier fabrikken ikke lenger er «økonomisk bærekraftig».

Planen er å flytte lakseforedlingen til havnebyen Grimsby i England, og det kan bety at 450 mister jobben ved fabrikken i Skottland.

Ifølge BBC kan fabrikken få hjelp fra uventet hold. Skotske Calvin Harris, verdens best betalte DJ, jobbet selv ved fabrikken da han var yngre.

Den britiske statskanalen skriver at en melding tikket inn til leder i det lokale kommunestyret, Elaine Murray. I meldingen spurte Calvin Harris om det er noe han kan gjøre for å hjelpe til. Murray la deretter meldingen ut på Facebook, og lot innbyggerne komme med forslag på hva Harris kunne gjøre. Noen foreslo konserter eller en musikkvideo på fabrikken. Andre foreslo at Harris kunne kjøpe fabrikken.

BBC skriver også at tre aktører har kommet på banen, som skal være interessert i å ta over fabrikken. En av disse skal være en direkte konkurrent til Young’s Seafood.