Verdens største rensefiskanlegg åpner dørene

Nyheter
757

Fredag 11. november åpner vi dørene og inviterer alle som vil oppleve en av verdens største og mest moderne produksjonsanlegg for rognkjeks til å komme på besøk, skriver Namdal Rensefisk i en pressemelding.

Selskapet kan by på:

  • En 50 meter lang gang med store vinduer inn til produksjonslokalene. Her kan man gå varmt og tørt og kikke rett inn i produksjonshallene hvor rognkjeksa bor
  • Et 6000 liter stort saltvannsakvarium med blant annet rognkjeks og andre arter fra skjærgården i Flatanger
  • Omvisning i lokalene
  • Flatangers første kinosal
  • Enkel servering

På formiddagen tar bedriften i mot lokale skoler og barnehager, og fra klokken 13:30 til 17:00 holdes det åpent for alle som har lyst til å få et innblikk i selskapet driver med.

Namdal Rensefisk er et samarbeid mellom de fem havbruksbedriftene Bjørøya, Midt-Norsk Havbruk, Marine Harvest, Emilsen Fisk og Nova Sea. Sammen med avlselskapet AquaGen har de bygget et unikt rensefiskanlegg i Flatanger.

Akkurat på samme måte som en gjennom årtier har avlet frem robust laks, brukes nå teknologien for å produsere rognkjeks. Her ute tar en sikte på å produsere to millioner rensefisk årlig, noe som gjør dette til verdens største rensefiskanlegg. Fra Flatanger vil de fem havbruksselskapene få jevnlige leveranser av rensefisk som på en effektiv måte reduserer utfordringene med lakselus i oppdrettsmerdene, uten bruk av kjemikalier.