Venter milliardemisjon før andre byggetrinn i Miami

Nyheter
0

Omfattende kapitalbehov for å realisere oppdrettsplanene.

Sparebank 1 Markets nedgraderer Atlantic Sapphire til en salgsanbefaling, fra tidligere hold, med et kursmål på syv kroner pr aksje, ned fra 20 kroner. Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset fredag ifølge TDN Direkt.

Sparebank 1 Markets estimerer at selskapet vil trenge ytterligere egenkapitalfinansiering på minst 125 millioner dollar (1,25 milliarder kroner) for å ferdiggjøre fase to av anlegget i Miami.

Atlantic Sapphire har doblet aksjekursen fra bunnivåene i høst. Fredag morgen handles aksjen på 9,28 kroner, etter et kursfall på 7,1 prosent.

Aksjekurs Atlantic Sapphire. Kilde: Infront

I forrige uke oppgraderte selskapets hoffmegler, Arctic Securities, Atlantic Sapphire til kjøp fra hold og oppjusterte sitt kursmål på aksjen til 18 kroner fra syv kroner.

«Aksjen er på nedtrykte nivåer kontra det underliggende potensialet om Atlantic Sapphire lykkes, og vi mener biologisk risiko har blitt redusert etter implementering av flere tiltak for å redusere risiko. På bakgrunn av dette oppgraderer vi til kjøp», skrev meglerhuset.

Analysen sa også at selskapet forventes å nå steady-state-slakting i andre kvartal 2023, noe som vil være en sentral trigger for aksjens utvikling i 2023. Dersom selskapet ikke når forventede volumer eller opplever en uforutsett negativ biologisk hendelse, kan det bli nødvendig å skaffe ekstra kapital, ifølge meglerhuset.