Vedum: – Nå er det uro. Nå er det litt bråk

Nyheter
0

Men finansministeren er sikker på å lande grunnrenteskatten for havbruk.

Senterpartiets landsmøte har startet på Clarion Hotel & Congress Trondheim. Skatt er ventet å bli et av de heteste diskusjonstema under landsmøtet. Utenfor hotellet står demonstrantene fra «Kystbrølet» og markerer sin tydelige motstand mot planene om å tredoble beskatningen i havbruksnæringen.

Finansminister og senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sa under landsmøtet fredag formiddag at grunnrenteskatt på havbruk har gjort ordførere urolige, «men at dette skal vi lande godt», og viste blant annet til det foreslåtte bunnfradraget.

– Nå er det uro. Nå er det litt bråk, men når dette har blitt gjennomført så kommer man om 5-10 år til å si at dette var rett. Akkurat som med vannkraft på 1900-tallet. Målet er at større andel av inntektene skal bli igjen i lokalsamfunnet og fellesskapet, og litt mindre til John Fredriksen på Kypros, sa Vedum ifølge TDN Direkt.

Han gjentok hva han tidligere har sagt, at det skal være et bunnfradrag før skatten slår inn.

– I bunn skal vi ha et bunnfradrag for å sørge for at vi har en variert struktur, sa Vedum ifølge IntraFish.

I høringen ble det foreslått et bunnfradrag på 4.000 eller 5.000 tonn, men partilederen nevnte ingen tall i dagens tale.

Vedum åpnet forøvrig landsmøtet med å fortelle at han har MS.

– Det gjorde sterkt inntrykk på meg da jeg fikk vite at han hadde MS, sier statsminister Jonas Gahr Støre om Trygve Slagsvold Vedums MS-diagnose til NRK.

– Jeg vil berømme Trygve for å stå frem og være åpen om en alvorlig sykdom. Jeg er glad for at han får god hjelp, og at sykdommen har stabilisert seg, forteller Støre.