Ved den nye filetlinjen produseres merkevaren Mowi Pure

Nyheter
0

47 millioner kroner har Mowi investert i den nye filetlinjen som ble tatt i bruk i det gamle Fjord Seafood-slakteriet i Herøy 1. desember.

201 ansatte er engasjert langs produksjonslinjen, der rund laks med hode og hale ender opp som ferdigskåret filet etter å ha blitt ført gjennom flere maskiner. Etter å ha blitt filetert fortsetter laksen gjennom en trimmerobot, der hver filet blir 3D-scannet og finskåret, før den sendes til en sorteringsmaskin som fordeler etter vekt og kvalitet.

– Som å bytte fra folkevogn til en moderne Mercedes, sier en begeistret fabrikksjef Gunnar Hamarsland til Helgelands Blad.

Brand
Den nye filetlinjen produserer også merkevaren Mowi Pure – en laksefilet med spesiell høy kvalitet.

Mowi Pure. (Foto: Mowi)

På årsbasis har anlegget på Helgeland en teoretisk kapasitet til å slakte 100.000 tonn laks.

Sendes til Kina
– Utnytter du den åtti prosent, gjør du det bra. I 2021 produserte vi 79.000 tonn, og i fjor 83.000. I år har vi en plan om å ligge midt imellom, sa Hamarsland.

Tolv til femten prosent av toppkapasiteten planlegges bearbeidet til filet.

– Markedet nå er hovedsakelig i Polen, men mange fly går også til Asia. Vi er det eneste anlegget til Mowi som leverer filet til Kina, siden de skal ha den pakket på en spesiell måte, sier Yngve Magnussen, avdelingsleder for filetlinjen, til Helgelands Blad.