Ny fabrikksjef kom på plass på sin egen bursdag

Nyheter
0

Fra tungt stål til isopor. 

Markus Ravn (36) startet som fabrikksjef 16. august på sin egen bursdag. Etter 13 år i stålindustrien som lagersjef hos Tibnor, både i Oslo, Bryne og Eidsvoll kom hjemlengselen. Da Vartdal Plast lyste ut stillingen som fabrikksjef ved Løvold Industri i hjembyen Bodø, var han ikke i tvil om å søke.

– Den absolutt største forskjellen fra stål, er jo å skifte tankesett fra tonnasje til volum. I tillegg er det jo en vesentlig forskjell, i at vi her også produserer selv for levering til kunde. Her må jeg forutse behovet før vi får ordre og kan gå i gang med produksjon, sier Markus Ravn.

Det bygges om på transportlinjer for å tillpasse til nye løsninger i bilene. (Foto: Steve Hernes)

Årsbeste for lakseeksporten
Når pakkeriene må kjøre doble skift for å holde koken med årsbeste for lakseeksporten i år, trengs utallige kasser til bil og fly. Fra nord flys laks nå direkte til markedene både fra Bodø og Evenes. Vartdal Plast overtok aksjemajoriteten i selskapet Løvold Industri som stod for produksjonen i november 2018. Med det fikk kasseprodusenten sin første faste etablering nord for Trondheim.

– Produksjonen går jevnt og trutt. Den siste uka har det faktisk vært litt rolig, da det er flykasser vi lager for tida, Vartdal Airbox. Kasser i EPS uten dreneringshull. Vi er en fleksibel produsent som til enhver tid kan snu oss om for å produsere det kundene våre trenger, sier Markus Ravn.

Kenneth Stenberg er fra leverandøren, og står sammen med Jan Åge Antonsen og Dennis Storås ved melkemaskinen. (Foto: Steve Hernes).

Ute i produksjonen står tre av de ansatte rundt en av merkemaskinene. En feil har måttet bli utbedret, så nå venter de bare på at elektrikeren skal komme og gjøre siste rest av jobben. Så skal maskinen være klar til å både merke og trykke eventuelle loger på eska.

Han forteller at kassene helst bør stå et par dager etter at de er produsert, før de sendes av gårde, dette for å sikre at kvaliteten på kassene er som den skal være.

I selve produksjonen kreves det normalt ikke mer en to ansatte på hvert skift, for produksjon av fiskekasser. Det produseres og sendes ut også store mengder annen emballasje og isolasjonsprodukter til byggevarenæringen, som utgjør en god del av produksjonen på fabrikken.

Markus Ravn, fabrikksjef i Bodø. (Foto: Steve Hernes)

Ny effektiv løsning
– Vi har nå akkurat for første gang fått tatt i bruk den spesialombygde bilen fra Vartdal. Den kom sist uke, og har en egen transportlinje i bunn, som er kompatibel med den nye automatiserte linja vi har under bygging her nå, sier Markus Ravn.

Av Vartdal Plast sine drøyt 70 disponible biler, er det kun et fåtall som har fått denne løsningen, og det er første gang den tas i bruk ved denne fabrikken. Dette er viktig for å kunne tilby kundene smartere og mer effektive løsninger for levering av kasser.

– Ved å bruke denne metoden for lasting og lossing av kasser, får både eget lager og kunden en vesentlig tidsbesparelse. Jeg har sett løsningen i aksjon på en annen av våre fabrikker, og løsningen er virkelig supereffektiv, sier Markus Ravn.

Hadde det ikke vært for Vartdal-logoen, kunne det like gjerne vært en Italiensk serie-A klubb. De uklanderlige kledde herrene, er fra venstre: Jan Endre Vartdal, daglig leder Sindre Vartdal, fabrikksjef, Hans Gunnar Høyland,økonomidirektør og Mounir El’Mourabit, produktsjef. (Foto: Steve Hernes).