Tyver stjal laks for halvannen million kroner fra parkert lastebil

Nyheter
0

Natt til onsdag skal tyver ha stjålet flere paller med laks fra en lastebil som sto parkert langs E16 ved Sønsterud, på østsiden av Tyrifjorden. 

Politiet meldte om tyveriet på Twitter/X klokken 09.20 onsdag formiddag.

– Alt tyder på at sjåføren har vært i bilen mens tyveriet har skjedd. Patruljen som gjør åstedsundersøkelse kommer til å snakke detaljert med sjåføren for å finne ut av når han har parkert og hva han kan ha sett og hørt. I tillegg skal de søke etter spor, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Roger Aaser, til Ringerikes Blad.

Lastebilen, som skulle til Drammen, sto parkert da tyveriet skjedde. Ifølge politiet merket sjåføren at noe var galt da han skulle kjøre videre etter å ha hatt døgnhvil.

– Han merket at hengeren med frossen laks nesten var tom, og den var full da han parkerte. Det er lite spor å sikre, og nysnø. Vi har tatt bilder, og skal begynne å søke etter spor på hengeren nå, sier politioverbetjent Ola Fjeldstad til avisen.

Sjåføren forteller til Ringerikes Blad at kun fire paller med fisk var igjen på hengeren. Han anslår derfor at 18–19 tonn med laks er stjålet. Med en laksepris på 80 kroner kiloet tilsvarer det verdier på 1,4-1,5 millioner kroner.

Politiet ønsker tips, og har foreløpig ingen mistenkte i saken.