Tungt prisfall før Brüssel-messen

Nyheter
510

– Vi ser at prisen faller, men er restriktive med innkjøpene, sier en utenlandsk industrikjøper til iLaks. – Jeg tror eksportørene er litt urolige for Brüssel-messen. Regelen er at prisen alltid faller under messen, for da er alle beslutningstakerne der.

– Videre så er det ferie 1.-3. mai i Polen. Da er alle farbikker stengt. Så det får nok litt betydning for prissettelsen i andre halvdel av neste uke, mener han.

Klar nedgang
De seks markedskildene iLaks har snakket med idag viser til følgende laksepriser til oppdretter for neste uke:

  • 3-6 kilo: 59-63 kroner
  • 6+ kilo: 58-60 kroner

    Fakta

    iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

– Vi har ikke gjort noe som helst ennå. Det spriker veldig – fra 58 kroner i nord til 63 kroner i sør. Det ligger en plass rundt midten der. Rundt 60 kroner, resonnerer en eksportør.

– Helt klinkende klar nedgang. Og den kommer mest sannsynlig til å fortsette. Det er ikke noen god handel om du kjøper på 60 kroner. Vi skal ha kunder som skal betale i andre enden. Det er vanskelig å få ut priser fra dem også, påpeker han.

Må tåle lavere pris
– Oppdretterne gjør det bra for tiden. Det er god fôring, og de tåler nok en lavere pris. Og det må en være forberedt på.

Han får støtte fra en av sine eksportkonkurrenter.

– Jeg tror på 59-60 kroner i nord. Ikke noe mer enn det. Og lavere på 6+.  Jeg vil si 59 kroner på 6+ og 60 kroner på 3-6. Det er standard. Det blir i hvertfall ikke noe høyere enn det.