Tror Mowi har mer å gå på etter oppløftende kvartal

Nyheter
949

Laksekjempen slo forhåndstipsene.

Mowi serverer mandag morgen sin kvartalsvise trading update med resultater for årets andre kvartal.

Tallene var bedre enn ventet.

«Justert EBIT kom inn på 208 millioner euro, som var i tråd med vårt estimat, men fem prosent over konsensus. Slaktevolumene var 98.500 tonn, i tråd med tidligere guiding og vårt estimat på 98.000 tonn, med høyere volumer i Norge og lavere volumer i Storbritannia/Canada,» skriver Pareto-analytiker Carl-Emil Kjølås-Johannessen i et notat sendt ut før børsåpning mandag.

Solid i Storbritannia
«Marginene i Storbritannia var sterke, og trenden fortsetter. Marginene i Canada var imidlertid på den svake siden, mens de andre regionene leverte i tråd med våre forventninger. Forsikringsoppgjøret knyttet til brannen på Kritsen-anlegget er ikke inkludert i Q2-resultatet, da denne prosessen er forsinket.»

Kjølås-Johannessen tror tilveksten i sjøen vil bli bra i andre halvår.

«Vi forventer å gjøre begrensede estimatendringer, da vi tror Mowi vil gjenta sin helårsvolumguiding til tross for noen biologiske utfordringer i Norge, da veksten i andre regioner i Norge bør ha vært bra. Vi har en Hold-anbefaling, med kursmål 220 kroner på Mowi,» skriver han videre.

Vil komme mer
Heller ikke Sparebank1 Markets vil gjøre store endringer etter dagens rapport.

«Totalt regner vi med bare små endringer i våre estimater, men vi tror at konsensus må komme opp noe (5% avvik). Det er også verdt å huske at Mowi typisk har 2-3 millioner euro i buffer på disse tradingoppdateringene, så den faktiske operasjonelle EBIT dette kvartalet vil sannsynligvis komme til rundt 210 millioner euro (6% over konsensus, 3% over SB1M),» skriver analytiker Tore A. Tønseth i en epost til sine kunder.

Sparebank1 Markets har kjøpsanbefaling på Mowi-aksjen, med kursmål 230 kroner.