Tredje generasjon Øksheim overtar ledelsen i Edelfarm

Nyheter
0

Startet som vaskehjelp.

Edelfarm ble startet av Jan Øksheim tilbake i 1983. Da Jan Øksheim gikk bort 29. januar 1997, overtok hans sønn Roger Øksheim, driften etter sin far. Nå 25 år senere overtar Rogers datter, Alice, og familien fortsetter å sette sine spor i Øksengården, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Alice Øksheim (30) er født inn i næringen, og allerede som 15 åring hadde hun sin første jobb ved Edelfarm som vaskehjelp. Hun har med andre ord allerede levd et langt liv, med og rundt Edelfarm AS.

Alice Øksheim utenfor landbasen på Øksengård.

– Vår nye daglige leder har både befalsutdannelse fra Forsvaret og Bachelor innen havbruksdrift og -ledelse, i tillegg til bedriftens egen «3G eierskole». Tidligere har hun også jobbet som røkter, med administrative oppgaver og som produksjonssjef i Edelfarm AS før hun nå tar steget opp som daglig leder, heter det i meldingen.

Alice Øksheim sier en i en kommentar at «dette blir som å hoppe etter Wirkola» da Skogvoll har gjort en meget solid jobb i bedriften gjennom en årrekke, og vi er svært glade for at Sven Inge ønsker å bidra for oss i mange år fremover i en ny og meget viktig rolle for fremtidens havbruk.

– Laksenæringen er i vinden som aldri før, norsk laks er noe av den mest bærekraftige og sunneste maten som produseres, og jeg vil være en bidragsyter for at Edelfarm skal ta nye steg for å fortsatt produsere verdens beste laks i Skjerstadfjorden», sier Alice Øksheim.

Sven Inge Skogvoll i båt. Foto privat

Edelfarm ansetter i dag rundt 15 årsverk, og er en relativt stor bedrift og bidragsyter i Saltdal Kommune.

– Dette har vi planer om å fortsette med i mange år, og derfor rigger vi oss nå for den videre veien hvor Alice overtar hovedansvaret, sier hennes far Roger Øksheim.