Trakk seg fra Folgefonnsenteret: – Styrevervet er nok det mest krevende jeg har hatt

Nyheter
1130

Leder og nestleder i styret sluttet på dagen.

«Manglende samhandling og konflikter i styret» var årsaken til at den mangeårige styreleder Knut Førland og nestleder Sigrid Brattabø Handegard gikk av fra Stiftinga Folgefonnsenteret. Det melder Kvinnheringen.

Stiftelsen fikk bred omtale i blant annet iLaks sommeren 2017, da det ble kjent at Havforskningsinstituttet (HI), som er leietaker ved senteret, hadde fremforhandlet en hemmelig millionavtale med Eide Fjordbruk vedrørende en visningskonsesjon knyttet opp mot senteret. Avtalen ble ikke forelagt styret i stiftelsen.

Avvist
HI var imidlertid kun leietaker i senteret i Rosendal. Og styret i Stiftinga Folgefonnsenteret hadde på dette tidspunkt allerede avvist en avtale med Eide Fjordbruk.

Mandag skriver Kvinnheringen at styrets leder og nestleder sa takk for seg i fjor høst.

Den siste dråpen var da en skisse til finansieringsplan ble sendt til Kvinnherad-ordfører Peder Sjo Slettebø (H) i slutten av oktober 2018 fra en av styremedlemmene, før saken var ferdig behandlet i styret.

– Jeg har hatt mange styreverv opp gjennom årene, men styrevervet i Stiftinga Folgefonnsenteret er nok det mest krevende jeg har hatt. Det er mange aktører å ta hensyn til, og det har ikke vært lett, sier Førland til avisen.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på enkeltpersoner, men det har vært spenninger i styret og manglende samhandling i noen viktige saker, sier Førland.

Sliter
Styrekollega Sigrid Brattabø Handegard deler denne oppfatningen.

– Jeg opplevde ikke at styret opptrådte samlet og jobbet i fellesskap, sier hun.

Mindre enn to år etter åpningen, foretatt av statsminister Erna Solberg, sliter Folgefonnsenteret med å få nok betalende besøkende, noe som igjen går utover økonomien. Styret hadde budsjettert med 700.000 kroner i billettinntekter i 2018. Det kom ikke inn mer enn 237.000 kroner.