Torghatten Aqua hentet 80 millioner kroner i frisk kapital. Neste trinn er børsnotering

Nyheter
0

Fristen for å melde seg som ny investor i Torghatten Aqua gikk i dag ut, og emisjonen ble fulltegnet.  

Kapitalinnhentingen har skjedd i regi av Folkeinvest som er et digitalt verdipapirforetak som tilrettelegger for investering i oppstart- og vekstselskap. Torghatten Aquas emisjon er den største som Folkeinvest noen gang har gjennomført.

– Dette har vært en ny og spennende måte å hente inn kapital på, og det gjør det ekstra gledelig at resultatet ble så bra. Vi nådde tidlig kapitalmålet, og resultatet på 80 millioner nye kroner til selskapet er over alle våre forventinger, sier administrerende direktør Paul Birger Torgnes i en pressemelding.

Spennende
Over 840 aksjonærer har tegnet seg for både små og større aksjeandeler. Totalt ble det tegnet 1.142.858 aksjer til kurs 70 kroner.

Amalie Holt

– Dette har vært et utrolig spennende og givende prosjekt å jobbe med, sier Amalie Holt i Folkeinvest. – Vi var ikke i tvil om at Torghatten Aqua-aksjen hadde potensial til å gjøre det godt, og aksjen har satt ny rekord hos oss, sier Holt.

Torghatten Aqua har fra før 89 prosent av de ansatte på eiersiden. Et viktig mål med folkefinansieringen har vært å også invitere lokalsamfunnet og andre investorer inn.

– Vi ønsket særlig å invitere lokalsamfunnet med på å investere i et fremtidsrettet selskap med dype røtter på kysten av Helgeland, og vi ser nå på listen over nye aksjonærer at mange av dem har tilknytning til lokalområdet vårt, sier Torgnes.

660 millioner
Etter dette har Torghatten Aqua nesten 900 aksjonærer og en selskapsverdi etter emisjonen på knappe 660 millioner kroner.

– 80 millioner takk til alle som har valgt å satse på oss. Vi har stor tro på prosjektene innenfor landbasert produksjon av matfisk, smolt og postsmolt. Potensialet innen utdanning i blå næring er betydelig, og samtidig gir tradisjonell produksjon av laks i sjø solide resultater, sier Torgnes.

Selve kapitalutvidelsen vil bli formalisert i ekstraordinær generalforsamling i løpet av få dager og fulgt opp med utstedelse og betaling av aksjer. Selskapet planlegger også notering av aksjen på Oslo Børs-eide NOTC i løpet av kort tid.

Torghatten Aqua, tidligere kjent som Torgnes, er et investerings- og utviklingsselskap med røtter på Helgelandskysten. Konsernet består av Norsk Havbrukssenter, Aquaculture Innovation og Campus BLÅ som årlig utdanner 500 elever, studenter og kursdeltakere på Toft utenfor Brønnøysund.

Dronebilde Toft 2021. Foto: Norsk Havbrukssenter