Toppsaken fikk nesten 50.000 klikk: Dette var årets mest leste saker

Kommentarer
11659

Innovasjon, store stålkonstruksjoner og brønnbåter har også i år vært klikkvinnere på iLaks. Men mest oppmerksomhet av alle sakene fikk en om rause bedriftseiere i et lite kystsamfunn på Ytre Helgeland.

For årets klart mest leste sak var Nova Sea deler ut 220.000 kroner i bonus til hver ansatt. Med sine (foreløpig) 49.984 klikk er dette den mest leste sak noensinne på iLaks.

Nest mest lest i år var et leserinnlegg, skrevet av to professorer, Erik Slinde og Harald Kryvi. Ønsker du å redde villaksen, legg bort fluestangen traff kjernen i den svært betente meningsbrytningen mellom villaks og oppdrettslaks.

Banebrytende
Den banebrytende slaktebåten «Norwegian Gannet» har tiltrukket seg mye oppmerksomhet. Den har da også sikret to av årets ti mest leste saker hos oss. Skjønt, den mest leste av disse, var egentlig en film: Animasjonsfilm viser hvordan Hav Lines slaktebåt skal fungere i praksis.

Friksjon mellom by og land, urbane sentre og distriktene, engasjerer mange lesere. Cermaq-direktør Snorre Jonassen satte sinnene i kok med: – Oslo som ikke driver med havbruk vil gå fra null kroner i dag til nesten 350 millioner. Dette er et ran av kysten.

En annen sak, som tar for seg utfordringer med industriell produksjon var denne: Braanaas fraskriver seg ansvaret for vogntog-problemer på vinterveier.

Stål
De store stålkonstruksjonene som Nordlaks og SalMar bygger i forbindelse med sine utviklingskonsesjoner er ofte populær lesning. De har da også toppet «mest lest»-statistikken vår i flere år. Også i år kom en av disse på listen: Giganten «Ocean Farm 1» blir liten sammenlignet med SalMars nye havmerd.

Deretter fulgte sak nummer to fra Hav Lines slaktebåt; fra da iLaks, som første avis, kunne vise verftsbilder av «Norwegian Gannet»: Se ferske bilder av den enorme slaktebåten.

Brønnbåter er som regel på listen over årets mest leste saker. Vårt intervju med Sølvtrans-gründer Roger Halsebakk, Slik bygget han opp verdens største brønnbåtrederi, oppnådde, ikke overraskende, meget god trafikk.

SalMar fikk med seg to saker på årets liste. – Kan bli den første laksen på lang tid som SalMar sender til slakting og som overhodet ikke har vært til lusebehandling, snek seg nemlig med som den tiende mest leste saken i år.

Det er verdt å nevne at alle de ti mest leste sakene hanket inn et tosifret antall tusen klikk. Mest lest i år var imidlertid ikke en redaksjonell sak. Det var vår stillingsportal som fikk nesten 63.000 besøk i løpet av 2018.