– To tredjedeler av vår vekst vil komme av M&A

Nyheter
0

BEWI vil vokse gjennom fusjoner og oppkjøp, men vil ikke trykke flere aksjer.

I et investormøte mandag gjorde konsernsjef Christian Bekken det klart at selskapet ikke vil utstede nye aksjer for å finansiere oppkjøpet av Jackon eller de neste oppkjøpene selskapet ser for seg.

– Vi trenger ikke utstede nye aksjer for å finansiere hverken dette oppkjøpet eller de neste. Dersom vi utsteder nye aksjer vil det være fordi det optimaliserer kapitalstrukturen vår, men pr i dag er ikke det aktuelt, sa Bekken ifølge TDN Direkt.

Vekst
Emballasjekjempen vil fortsette å se etter nye selskaper.

– Vi vil fortsette å se etter nye oppkjøp, og det vil komme nye «add-ons». Vi tror fortsatt at to tredjedeler av vår vekst vil komme av M&A, og det er enda større sannsynlighet for å oppnå dette målet med Jakcon på laget, sier Bekken.

BEWI anslår at selskapet med Jackon ville hatt en EBITDA på 118 millioner av en omsetning på 942 millioner for de seneste 12 månedene per andre kvartal 2021. Av dette utgjør Jakcon 29,8 prosent av EBITDA og 36,4 prosent av omsetningen.

Komplementære
– Selskapene er komplementære både geografisk og materielt. Begge selskapene er i EPS og XPS, men det er ingen tvil om at Jackon er sterkere enn oss innen XPS, sa han.

Tidligere har selskapet meddelt at de ser synergier på minst 12-15 millioner euro i forbindelse med oppkjøpet, og at disse hovedsakelig vil komme fra mer effektiv transport, logistikk og innkjøp.

– I tillegg har Jackon har et bredt kontaktnettverk og er svært godt posisjonert i Europa, hvilket vi kan dra nytte av, sa Bekken ifølge TDN Direkt.