To tidligere fiskeriutsendinger etablerer nytt eksportfirma

Nyheter
9479

Hildegunn Fure Osmundsvåg og Johan Kvalheim går tilbake til sine røtter.

Mens Fure Osmundsvåg fortsatt arbeider som fiskeriutsending i Spania, har Kvalheim mange års fartstid som fiskeriutsending til Frankrike. Før dette var måløyduoen ansatt i eksportvirksomhetene til henholdsvis Coast Seafood og Lerøy.

– Jeg går etter snart fem år i stillingen ut av jobben som fiskeriutsending til Spania. Jeg har informert Sjømatrådet om at jeg sammen med tidligere sjef i MSD Animal Health Norge, Johan Kvalheim, skal etablere et nytt eksportselskap for sjømat, skriver Hildegunn Fure Osmundsvåg i en epost til iLaks.

– På grunn av dette trer jeg ut av rollen som fiskeriutsending allerede 01.02.18., men vil være ansatt i Sjømatrådet til 01.08.18.

– Både Kvalheim og jeg har mange års erfaring som fiskeselgere hos store etablerte sjømateksportører og begge har fartstid som Fiskeriutsendinger, jeg fra Spania og Johan fra Frankrike og UK. Med lang og god erfaring fra markedsarbeid og som utsendinger vil vi finne vår plass i verdikjeden, legger Hildegunn Fure Osmundsvåg til.

iLaks har en tid vært kjent med at den nye fiskeeksportøren jakter flere ansatte, men hvem disse er er foreløpig ikke bekreftet fra selskapet.