Til værs etter vellykket forsøk for kreftbehandling

Nyheter
0

Hofseth BioCares markedsverdi steg med 12,3 prosent etter melding om dyreforsøk.

«HBC Immunology (HBCI) har fullført et vellykket første dyreforsøk knyttet til prostatakreft med FT-005 i kombinasjon med hormonell (anti-androgen) terapi som viser betydelig antitumoraktivitet», skrev Hofseth BioCare i en melding like før klokken fire tirsdag ettermiddag.

Det satte fart på aksjekursen, som strøk opp med 12,3 prosent i løpet av den siste halvtimen med handel på Oslo Børs. Aksjen var sist omsatt på 2,55 kroner.

«HBCI, 70,6 prosent eid av Hofseth BioCare, rapporterer i dag vellykket gjennomføring av den første in vivo-studien innen prostatakreft utviklingsprogram. Studien vurderte om kombinasjonen av målrettet hormonbehandling, bicalutamid og FT-002 eller FT-005 var bedre til å undertrykke PC3-svulstvekst sammenlignet med kontroll (ingen behandling). PC3 representerer en modell av svært aggressiv prostatakreft som er motstandsdyktig mot standardbehandling», fremgår det videre av meldingen.

«FT-peptidene er HBCIs to ledende medikamentkandidater, og begge bremset svulstens vekst. Ved slutten av studien var gjennomsnittlige tumorvolumer betydelig mindre med FT-005-behandling (p<0,05) sammenlignet med kontroll, men effekten av FT-002 nådde ikke signifikans. Bicalutamid alene hadde minimal innvirkning på svulstens vekst. Dette resultatet indikerer at ved å effektivt målrette svulstjernmetabolismen FT-peptider kan re-sensibilisere kreft til standard kreftbehandling med potensial til å levere mye lengre perioder med svulstkontroll».

Hofseth BioCares forskning og produksjon er basert på råstoff fra avskjær av oppdrettet laks.