Tidligere stortingsmann og PR-topp blir Sjømatrådets London-utsending

Nyheter
963

Hans Frode Kielland Asmyhr er ansatt som Norges sjømatråds nye utsending i Storbritannia.

Han tiltrer stillingen i London 1. september.

Kielland Asmyhr (47) kommer fra Panor Public Affairs, hvor han har vært partner. I perioden 2013-2016 var han direktør i Burson-Marsteller. Fra 2005-2013 var han stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, blant annet som medlem av Stortingets næringskomite. Kielland Asmyhr er utdannet jurist fra UiO og har deltatt på Forsvarets Høgskole.

Hans Frode Kielland Asmyhr. Foto: Norges Sjømatråd

Brexit
– Det er helt avgjørende for den norske sjømatnæringen å følge inngående med på Brexit og hvilke konsekvenser det kan få for eksport av norsk sjømat til Storbritannia og EU. Kielland Asmyhr har betydelig kjennskap til Storbritannia og i EU-spørsmål generelt, som vil gi Norges sjømatråd økt kompetanse på dette området, sier Janne Log, direktør for globale operasjoner, kommunikasjon og samfunn i Norges sjømatråd.

Sjømatrådet har hatt utsending i Storbritannia i fire år og som et av de viktigste enkeltmarkedene for norsk sjømat er interessen for hva som skjer i forbindelse med Brexit derfor stor. I tillegg til at Kielland Asmyhr kjenner det politiske miljøet i London godt, vil hans erfaring med PR, kommunikasjon og marked fra blant annet det internasjonale PR-byrået Burson-Marsteller, være et viktig bidrag for å øke markedsandelen og preferansen for norsk sjømat i landet.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på denne utfordrende oppgaven og begynne å jobbe for en av Norges viktigste næringer i et utfordrende marked, sier Hans Frode Kielland Asmyhr.

Stolte
– Norsk sjømat er noe som gjør oss nordmenn stolte når vi reiser rundt i verden og den vil fortsette å øke sin stilling som eksportnæring i årene som kommer. Jeg er utrolig stolt av å kunne få være med på dette laget, sier han.

Sjømatrådets avtroppende fiskeriutsending i Storbritannia, Jack-Robert Møller, avslutter sin utsendingsperiode for å ta fatt på nye oppgaver i rekenæringen. Han er glad for at Sjømatrådet opprettholder posisjonen i Storbritannia fremover og ivaretar de lange handelstradisjonene for norsk sjømat videre.